منشأ حمایتهای مردم ایران از احمدینژاد تلفیق روحیه وطندوستی و ملیگرایی با تفکر شیعی است
من فکر میکنم اگر یک کشور خارجی برای مردم امریکا برنامههای ماهوارهای پخش میکرد و آنها را تشویق به انجام کارهای غیرقانونی مینمود، دولت امریکا بدون شک به عمل آن دولت اعتراض میکرد. دولت امریکا اگر میخواهد در رابطه با موضوع مذاکره با ایران جدی باشد، باید فعالیتهایی که هدف آن براندازی دولت است را متوقف کند
زبیگنیو برژینسکی اعلام کرد: منشأ حمایتهای مردم ایران از احمدینژاد تلفیق روحیه وطندوستی و ملیگرایی با تفکر شیعی است.
به گزارش ایرنا، مشاور امنیت ملی اسبق رئیس جمهور امریکا در دوران ریاست جمهوری جیمی کارتر که هفته گذشته در جمع پژوهشگران «مرکز مطالعاتی رند» سخن میگفت، ضمن اعلام این مطلب افزود: اقداماتی که دولت امریکا برای براندازی دولت ایران انجام میدهد قابل دفاع نیست و مسئله مذاکره با ایران را مشکلتر میکند.
استاد سیاست خارجی در دانشگاه جانهاپکینز امریکا تأکید کرد: با انجام این کارها یک طرف مذاکره احساس میکند طرف مقابل از اهرم تهدید و فشار دست برنداشته و این به مسئله مذاکره با ایران صدمه میزند. دکتر زبیگنیو برژینسکی افزود: به عقیده من، این گونه سیاستها یا نشانه آن است که ما ایرانیان را به درستی نشناختهایم و یا در بوروکراسی وزارت خارجه ما افرادی هستند که نمیخواهند تغییر جدی در سیاست ایالات متحده در قبال ایران ایجاد شود.
رئیس مؤسسه مطالعات استراتژی و امور بینالملل واشنگتن اظهار داشت: این افراد احتمالاً میخواهند مذاکره با ایران به بنبست برسد و در نهایت به شکست بینجامد. من واقعاً باور ندارم که افرادی که در بوروکراسی سیاست خارجی ما هستند همه در واقع یک هدف را درخصوص مذاکره با ایران دنبال میکنند. دکتر زبیگنیو برژینسکی تأکید کرد: به عقیده من تفاوت جدی بین ترویج دموکراسی و کارهایی که بعضی مواقع به نام ترویج دموکراسی انجام میشود، وجود دارد. بسیاری از فعالیتهای دولت ما به نام ترویج دموکراسی در کشورهای دیگر به صورت مخفیانه انجام میشوند و عموم مردم از عمق این فعالیتها بی اطلاعاند.
وی افزود: ما میدانیم که فعالیتهای دولت امریکا در رابطه با ترویج دموکراسی در ایران در سالهای اخیر بسیار فراتر از پرداختن به مسائلی مانند حقوق بشر و آموزشهای مربوط به پیشبرد اهداف سازمانهای غیر دولتی و یا راهکارهای متشکل کردن مؤثر مردم در پروسه انتخابات بوده است.
دکتر زبیگنیو برژینسکی گفت: دولت امریکا در سالهای اخیر در پی ایجاد تنش و درگیری در بین قومیتهای ایرانی بوده است و از سازمان مجاهدین خلق حمایت کرده است که این حمایتها امروز هم ادامه دارد. ما باید به یاد داشته باشیم که این گروه در لیست گروههای تروریستی بوده است.
وی تأکید کرد: من فکر میکنم اگر یک کشور خارجی برای مردم امریکا برنامههای ماهوارهای پخش میکرد و آنها را تشویق به انجام کارهای غیرقانونی مینمود، دولت امریکا بدون شک به عمل آن دولت اعتراض میکرد. دولت امریکا اگر میخواهد در رابطه با موضوع مذاکره با ایران جدی باشد، باید فعالیتهایی که هدف آن براندازی دولت است را متوقف کند. دکتر زبیگنیو برژینسکی ادامه داد: نتیجه فعالیتهای براندازی دولت امریکا تلفیق بیشتر روحیه وطن دوستی مردم ایران با تفکر شیعی خواهد بود و من فکر میکنم تهییج روحیه وطندوستی مردم ایران بر پایه مذهب شیعه به ضرر منافع ملی ما است. وی افزود: اتفاقاً منشأ حمایتهای ایرانیان از احمدینژاد هم همین تلفیق روحیه وطندوستی و ملیگرایی با تفکر شیعی است.
استاد دانشگاه جانهاپکینز تأکید کرد: وقتی درباره ترویج دموکراسی در ایران صحبت میکنیم، باید به خاطر داشته باشیم که هم اکنون هم نوعی دموکراسی در ایران وجود دارد که ما آن را معمولاً نادیده میگیریم. به عنوان مثال در انتخاباتهای اخیر در ایران من واقعاً نمیتوانستم با قاطعیت پیشبینی کنم چه کسی پیروز انتخابات خواهد بود و فکر نمیکنم هیچ یک از حاضرین در این جلسه هم میتوانست با قاطعیت نتیجه انتخابات ایران را پیشبینی کند. ولی اگر از من بپرسید که چه کسی پیروز انتخابات سال 2012 روسیه خواهد بود، من با اطمینان جواب آن را به شما خواهم گفت. انتخابات در ایران پیچیده ولی براساس اصول دموکراسی است. دکتر زبیگنیو برژینسکی اظهار داشت: بسیاری از واقعیتهای ایران برای مردم ما ناشناخته است. به عنوان مثال فکر میکنید چند نفر از مردم ما میدانند که یکی از معاونین رئیس جمهوری ایران یک خانم است. من میدانم که شما این را می دانید ولی فکر میکنید چه تعدادی از مردم کشور ما میدانند که درصد دانشجویان دختر در ایران بیشتر از دانشجویان پسر است و ایران تعداد قابل توجهی دکتر خانم دارد. متأسفانه برخورد ما با ایران بسیار کلیشهای بوده است و آن را یک کشور قرون وسطایی قلمداد کردیم. وی در پایان گفت: ایران یک کشور پیچیده است و در آن روحیه وطندوستی نقش بسیار زیادی دارد. ما نباید فراموش کنیم که ایران زمانی یک امپراطوری بوده است.