افرادی که 4 سال موجب تنش در دولت بودند انتخاب نشوند
در انتخاب آغازین کابینه جدید هم دولت و هم مجلس باید دقت بایسته را انجام دهند که ترمیم پیاپی پس از آن مصلحت نیست زیرا تزلزل مدیریت را در کشور به دنبال دارد البته ترمیم به هنگام ضرورت جای بحث ندارد.
عضو هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری به رئیس جمهور منتخب توصیه کرد که از بکارگیری افرادی که در کابینه نهم باعث تنش و چالش شدند، خودداری کند.
آیت الله «سیداحمد خاتمی»، در گفت وگو با فارس اظهار داشت: امانتداری اقتضای آن را دارد که بهترین خدمت ها را بدون منت به بندگان عرضه داشت و در شکل گیری کابینه آنچه از آغاز جمهوری اسلامی تاکنون محور بوده آن است که خدمت گزارانی به صحنه بیایند که با خدمت شایسته خویش مایه سرافرازی و سربلندی نظام اسلامی شوند.
وی با اشاره به این که در این راستا چند نکته قابل تامل است، افزود: در انتخاب وزراء حتما باید لیاقت ها و شایستگی ها را لحاظ کرد زیرا پذیرفتن مسئولیت از سوی فرد غیر لایق خلاف شرع است و مسئول نیز حق ندارد فردی غیرلایق را انتخاب کند.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با اشاره به این که براساس حد نصاب امتیازات باید سراغ لایق ترین فرد برویم، تاکید کرد: در این موضوع بحث امانتداری مطرح است و امانتداری انتخاب لایق ترین فرد را حکم می کند.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: در انتخاب اعضای کابینه تنها تعهد و تخصص باید ملاک قرار گیرد و در این جهت دوستی، سفارش و تقسیم بندی های جناحی نباید مدنظر باشد.
امام جمعه موقت تهران در ادامه افزود: درست است که کابینه دولت شرکت سهامی نیست اما به نظر می رسد که در اداره کشور باید اصولگرایی را با نگاه مقام معظم رهبری دید و دایره اصولگرایی را نباید محدود کرد.
عضو هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری تصریح کرد: در انتخاب آغازین کابینه جدید هم دولت و هم مجلس باید دقت بایسته را انجام دهند که ترمیم پیاپی پس از آن مصلحت نیست زیرا تزلزل مدیریت را در کشور به دنبال دارد البته ترمیم به هنگام ضرورت جای بحث ندارد.
آیت الله خاتمی با بیان این که تجربه 4 ساله دولت نهم این موضوع را آشکار می کند که رئیس جمهور باید از بکارگیری افرادی که در این 4 سال باعث تنش و چالش در رابطه با دولت بودند خودداری کند، افزود: انصاف این است که دولت نهم در عرصه سخت کوشی و تلاش شبانه روزی برای خدمت به مردم امتیاز بالایی دارد ولی گاه گفتار نسنجیده و یا رفتار نسنجیده عضوی از اعضای دولت سبب می شود ارزش بالای خدمات نادیده گرفته شود بنابراین جا دارد به این موضوع توجه لازم شود.
وی با اشاره به این که اداره کشور با بیش از 70 میلیون نفر جمعیت نیاز به فکر جمعی دارد، افزود: دولت باید بستری فراهم کند که در عرصه اداره کشور زمینه طرح افکار گوناگون و سلایق مختلف فراهم شود البته ما نمی گوئیم زمینه اجرای همه تفکرات فراهم گردد زیرا این شدنی نیست و مایه خسارت کشور است.